Het bedrijf

AGU is meer dan het merk AGU alleen. Los van de eigen producten onder de naam AGU en het zustermerk Cordo verzorgt AGU BV de distributie van fietsartikelen, dikwijls op exclusieve basis. AGU BV levert vrijwel alles wat in een fietsenwinkel te koop is, behalve de complete fiets.

AGU BV is onderdeel van de AGU Holding. De AGU Holding heeft ongeveer 160 medewerkers in dienst. Zonder twijfel zijn zij de belangrijkste factor binnen het bedrijf. Het zijn de medewerkers die het bedrijf dragen. Van sales manager tot magazijnmedewerker en van boekhouder tot vertegenwoordiger, onze mensen gaan samen voor het beste resultaat. Onze medewerkers zijn het kapitaal van de onderneming. AGU Holding bestaat uit een viertal toonaangevende werkmaatschappijen, alle actief binnen de fietsenbranche. Drie van de vier bedrijven, AGU BV, Hesling Products BV en Fast Forward Wheels BV, ontwikkelen zelf hun producten. Daarnaast doen ze de marketing, sales en distributie. Deze drie bedrijven zijn ook internationaal actief. De vierde werkmaatschappij Jacobsons is binnen de Benelux aanwezig en doet de marketing, sales en distributie van gerenommeerde high-end merkartikelen. 

Logistiek

Voor een aantal bedrijven worden in Alkmaar alle logistieke diensten verzorgd. In het centrale magazijn, waar geheel papierloos wordt gewerkt, liggen verdeeld over twee magazijnen (bulkvoorraad en pakvoorraad) zo’n 25.000 verschillende artikelen (sku’s). Vanuit dit magazijn wordt binnen 24 uur geleverd in de Benelux. Benelux dealers kunnen zelfs tot 18.00 uur hun orders doorgeven en dan ontvangen zij de volgende dag hun zending. Door deze snelle en accurate service is het bedrijf meerdere keren uitgeroepen tot ‘Leverancier van het Jaar’.